Lasagna met spinazie en geitenkaas

Spinazie is, naast witte asperges, mijn favoriete groente. Ik vind het eigenlijk overal lekker in, een stamppotje, een quiche, in pasta, ik stop het overal in. Een van mijn favoriete combinaties is spinazie met kaas. Deze combinatie leent zich heel goed als basis voor een vegetarische maaltijd.

Spinazie met kaas en pasta is helemaal een geweldige combinatie. Als je van lasagna houdt, zou ik onderstaand recept zeker een keer proberen. Het is niet het meeste gerecht, met de hoeveelheid kaas die er in gaat, maar wel heel erg lekker. Ik heb aan de bechamelsaus nog wat restjes kaas toegevoegd. Dit kun je ook achterwege laten, maar het maakt de saus wel extra lekker!

Ingrediënten (4 pers.):

800 gr gewassen, verse spinazie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 rode puntpaprika’s, in reepjes
200 gr zachte geitenkaas
Peper
Zout
Olie om in te bakken

Bechamelsaus:
1 liter melk
100 gr bloem
100 gr roomboter
Nootmuskaat
Peper
Zout
*optioneel: restjes kaas of extra geitenkaas

15 lasagnabladen
150 gr geraspte geitenkaas

Maak eerst de bechamelsaus. Smelt de boter op een laag vuur en voeg de bloem toe. Laat onder voortdurend roeren de bloem gaar worden, in ongeveer 3 minuten. Voeg dan in scheuten de melk toe. Goed blijven roeren. Als je alle melk hebt toegevoegd laat je het even zachtjes doorkoken. Mocht je kaas aan de saus willen toevoegen, doe deze er dan nu bij in en laat smelten. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en haal van het vuur.

Verwarm de olie in een grote koekenpan, wok of iets dergelijks. Bak de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Bak de paprikareepjes even mee. Voeg dan in gedeelten de spinazie toe en laat deze slinken. Smelt de zachte geitenkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal, waarin drie lasagnabladen naast elkaar passen, licht in. Schep een derde van de spinazie in de schaal. Leg hier overheen een laag lasagnabladen. Dan een derde van de bechamelsaus en daar overheen weer lasagnabladen. Zo bouw je om en om de lasagnaschotel op. Je eindigt met bechamelsaus. Strooi over de bovenste laag de geraspte geitenkaas. Eventueel kun je nog wat garnering aanbrengen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ongeveer 35 minuten op 225 graden. Haal de laatste 10 minuten de folie van de schaal af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s