Garnalen met zeekraal

Voor grote garnalen kun je me ’s nachts uit bed halen. Dat is wel eens anders geweest. Tot ik begin 30 was weigerde ik ze te eten. Vond ze er vooral heel vies uit zien, zeker als ze ongepeld waren. Al die pootjes…en de kop er nog aan 😳…

Op een dag ging ik uit eten met twee collega’s. De heren bestelden beiden een enorm bord vol ongepelde gamba’s. Ik keek er waarschijnlijk met een vies gezicht naar (doe mij maar een biefstuk of zo, zal ik wel gezegd hebben), want de heren hadden de grootste lol en stelden zichzelf tot doel om mij die avond minstens 2 van die beesten op te laten eten.

Uiteindelijk kregen ze me zo ver dat ik er een op zou eten. Wel met de belofte dat een van hun hem zou pellen. Zo gezegd, zo gedaan… En guess what…ik vond het echt heel erg lekker! Een van mijn tafelgenoten van destijds herinnert mij er nog regelmatig aan!

Alle garnalen die ik de eerste 30 jaar van mijn leven heb gemist, die heb ik inmiddels vast ruimschoots ingelopen. Als ik uit eten ga bestel ik ze regelmatig. Maar ik maak ze ook zelf klaar. Zelfs ongepelde!

Gisteravond kwamen er vrienden eten. Als voorgerechtje maakte ik gewokte garnalen met zeekraal. Dat is een heerlijke combinatie, simpel en heel snel klaar.

Zeekraal kocht ik bij Albert Heijn. Ligt bij de gekoelde visproducten. Er zijn ook vishandels die het verkopen.

Ingrediënten (4 a 5 pers.):

400 gram gare grote garnalen (koelvak)

100 gram zeekraal, gewassen

2 teentjes knoflook, gehakt

1 sjalotje, fijngesnipperd

Paar takjes peterselie, heel fijn gehakt.

Peper

Zout

Neutrale olie om in te bakken

1 citroen

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de sjalot en de knoflook glazig, maar laat niet bruin worden.

Voeg de garnalen en de zeekraal tegelijkertijd toe. Roerbak het geheel ongeveer 3 minuten, tot de zeekraal beetgaar is.

Breng op smaak met peper, zout en een klein beetje peterselie.

Serveer op kleine borden, en garneer elk bord met een partje citroen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s