Risotto met Parmezaan en kalfsbiefstuk met paddestoelen

De herfst is begonnen…en dat betekent heerlijk herfstig eten! Ik ben er gek op! Pompoenen, wild en natuurlijk paddestoelen. Paddestoelen in zo veel mogelijk soorten. En ze mogen van mij overal in…soep, pasta, op een pizza, in een quiche, met stoofvlees… of zoals vandaag, met kalfsbiefstuk en risotto met Parmezaanse kaas!

Ik gebruikte voor onderstaand recept gemengde paddestoelen. Je kunt ook alleen (kastanje)champignons gebruiken.

De kalfsbiefstuk kocht ik bij de Turkse slager. De kwaliteit is heel goed en de prijs valt er mee. Neem er eens een kijkje. Ze verkopen vaak dingen die bij de gewone slager in de categorie “luxe” vallen, voor heel schappelijke prijzen. Daarnaast verkopen ze vaak andere producten waar kookliefhebbers erg blij van worden!

Ingrediënten (4 pers):

700 gram kalfsbiefstuk, in blokjes

500 gram gemengde paddestoelen, gesneden

5 takjes tijm, gerist

2 sjalotjes, fijn gehakt

1 teentje knoflook, gehakt

300 gram risotto rijst

1 liter runderbouillon

100 ml droge witte wijn

Klontje boter

100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Olie om te bakken

Boter om te bakken

Peper

Zout

Bak de sjalot en knoflook in de olie. Voeg de paddestoelen en de tijm toe en bak tot de paddestoelen gaar zijn. Draai het vuur uit.

Smelt een klontje boter in een braadpan. Roer de rijst er door, zodat alle korrels een laagje vet krijgen. Blus af met de wijn en blijf roeren tot deze is verdampt. Voeg dan een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot dat opgenomen is door de rijst. Herhaal dit, verdeeld over ongeveer 18 minuten, tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig) en roer de Parmezaan er door. Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de stukjes kalfsbiefstuk in een paar minuten rosé (of gaar indien gewenst). Voeg dit toe aan de paddenstoelen en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer direct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s