Mosselen met Cabralessaus

Mijn favoriete kaas is Cabrales. Echte kaasliefhebbers weten wat Cabrales is. Voor de mensen die het niet kennen… Cabrales is een blauwader kaas uit Noord-Spanje. De smaak is ziltig en houtachtig. Deze houtachtige smaak ontstaat door dat de kaas verpakt wordt in esdoornbladeren uit de regio waar de kaas geproduceerd wordt.

Behalve dat het erg lekker is om zo te eten, op een stukje stokbrood met een goed glas wijn erbij, kun je er nog meer leuke dingen mee doen!

Vandaag aten we mosselen..met Cabrales… En dat was een enorm succes… Dit is meteen een klassieker. Niet het meest gezonde recept, gezien de hoeveelheid kaas en crème fraîche. Maar zo ontzettend lekker!

Wij aten het met stokbrood, maar ongetwijfeld ook erg lekker met friet.

Ingrediënten (4 pers) :

4 kg mosselen ( indien nodig, gespoeld)

1 ui fijngesnipperd

3 teentjes knoflook gehakt

500 gr crème fraîche

400 gr Cabrales* in stukjes

250 ml droge witte wijn

Olie om te bakken

Verwarm wat olie in een sauspan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Zet dan het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Laat deze, al roerend, goed warm worden. Doe dan de kaas erbij en laat deze smelten.

Doe de wijn in een grote pan en breng deze aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat op een hoog vuur een minuut of 6 koken, met het deksel op de pan. Als alle schelpen open zijn gegaan zijn ze klaar.

Giet de mosselen heel goed af. Schenk de saus bij de mosselen in de pan en schud ze, met het deksel op de pan, even goed, zodat alle mosselen met een laagje saus bedekt zijn.

Serveer met vers stokbrood of friet en drink er een lekker glas droge, witte wijn bij!

*Het is in Nederland niet altijd even makkelijk om aan Cabrales te komen. Je kunt het vervangen door een pittige Franse blauwader kaas als Roquefort, Saint Agur of iets dergelijks, of eventueel Danish Blue.  Deze zijn ook in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s