Groentespies gemarineerd in za’atarolie

Gegrilde groenten vind ik erg lekker. Dus nu het BBQ seizoen in volle gang is en ook hier meerdere keren per week de BBQ wordt aangestoken, eten we dat regelmatig. Ik hou echter wel van variatie. Dat betekent dat de groente soms in grote stukken geroosterd wordt, soms aan spiesjes. En regelmatig met een ander smaakje.

Vandaag maakte ik groentespiezen gemarineerd in za’atarolie.

Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het bestaat over het algemeen uit za’a tar (een soort wilde oregano), gemalen sumac en sesamzaad. Zoals bij alle kruidenmengsel zijn er ontelbare recepten in omloop. Ik kan je helaas nog geen recept geven om het zelf te mengen. Ik kocht het bij de Turkse supermarkt, maar volgens mij ligt het inmiddels ook in de gewone supermarkt.

Het recept voor de kruidenolie dat ik je geef kun je ook maken met andere kruidenmixen. Denk aan ras el hanout, baharat, vadouvan of shoarmakruiden.

Met de groente kun je uiteraard ook variëren. Ik had deze keer aubergine, courgette, snoeptomaatjes, paprika en champignons.

De hoeveelheid olie in het recept is voldoende voor 8 grote spiezen. Als je wat overhoudt kun je dat er gewoon overheen gieten.

Ingrediënten:

8 spiezen met groente naar eigen smaak

8 el olijfolie

2 el citroensap

3 volle tl za’a tar

Meng de olie, citroensap en za’atar. Bestrijk de groentespiezen met een kwastje rondom met de olie. Leg ze in een schaal, en giet de rest van de olie er overheen. Laat minstens 2 uur, afgedekt, in de koelkast marineren.

Gril de spiezen op de BBQ.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s