Kip vadouvan

Vadouvan is een van oorsprong Indiaas specerijenmengsel uit de streek Vadavam. Dit is de vroegere Franse kolonie Pondicherri. Het mengsel doet dan ook enigszins Frans aan. Het bevat onder andere fenergriek, mosterdzaad, knoflook, kerrieblad en komijnpoeder. De samenstelling kan wisselen per regio. De smaak is wat zoetig, rokerig en licht pittig, maar zeker niet scherp. Vadouvan wordt verkocht in de Nederlandse supermarkt (oa AH) en in Turkse, Marokkaanse winkeltjes etc. Bij deze laatste koop je vaak een flinke hoeveelheid voor een klein prijsje.

Ik gebruik vadouvan onder andere om kipspiesjes voor op de BBQ te kruiden.

Een makkelijker recept voor iets lekkers dan dit kan ik je bijna niet geven:

Meng wat vadouvan met een neutrale olie (rijstolie, zonnebloemolie etc.) en een beetje zout. Gewoon op gevoel naar gelang de hoeveelheid kipfilet of kipdijfilet in blokjes die je wilt marineren. Laat de kip een paar uur in de marinade staan, rijg aan stokjes en gril het op de BBQ.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s