Lasagna

Vorige week deelde ik hier een recept voor pastasaus. Lekker om bij spaghetti of andere pasta te eten. Maar ook een goede basis voor een lekkere lasagna. Handig om deze saus in de vriezer op voorraad te hebben. Voor een snelle hap als je weinig tijd hebt. En om redelijk snel een lasagna te kunnen maken. Niet het meest magere recept,door de bechamelsaus, maar wel erg lekker.

Ingrediënten (4 pers):

1 liter pastasaus (zie apart recept)

9 lasagna bladen

75 gram boter

75 gram bloem

750 ml melk

175 gram geraspte kaas

Nootmuskaat

Peper en zout

Optioneel: plakjes groente, olijven etc

ter garnering

Verder nodig: een ingevette, vuurvaste schaal waarin 3 lasagne bladen naast elkaar in passen.

Smelt de boter op een laag vuur. Deze mag niet bruin kleuren. Als de boter gesmolten is voeg je onder voortdurend roeren de bloem toe. Laat dit mengsel even garen. Voeg eventueel een scheutje melk toe om aanbranden te voorkomen. Dan doe je er steeds een scheutje melk bij. Je blijft roeren. Als alle melk is toegevoegd laat je de saus even zachtjes doorkoken, zodat de bloem echt goed gaar is. Draai dan het vuur uit en roer 100 gram van de geraspte kaas door de saus. Breng deze vervolgens op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Dan gaan we de lasagna opbouwen. Ik gebruik een ovenschaal waarin 3 lasagna bladen naast elkaar in passen.

Je begint met een laag pastasaus. Gebruik hier voor 500 ml van de saus. Daar leg je 3 lasagna bladen naast elkaar op. Daaroverheen schenk je de helft van de bechamelsaus. Daar boven op leg je weer 3 lasagna bladen. Vervolgens de rest van de pastasaus, en weer 3 bladen. Je eindigt met de rest van de bechamelsaus. Hierover strooi je de rest van de geraspte kaas.

Indien je een garnering wilt, dan kun je bovenop de kaas nog wat plakjes groente, wat kruiden o.i.d. leggen. Je kunt dit ook achterwege laten. De lasagna smaakt er niet minder om!

Zet de schaal ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven (200°C). Als de bovenkant te snel bruin wordt, leg er dan een vel aluminiumfolie of bakpapier overheen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s