Supersnelle vegetarische pasta met spinazie, zongedroogde tomaatjes en feta

Soms heb je na een drukke dag ook nog weinig tijd of zin om te koken. Ik begeleidde gisteren een schoolreis en kwam, een uur later dan gepland door een flinke file, gesloopt thuis met een hongerig (‘ik wil NU eten’) kind. Deze vegetarische pastaschotel is hier in huis dan een van de favorieten. Met de verse spinazie die er in gaat zet je binnen een kwartier toch een redelijk gezonde maaltijd op tafel!

Nodig voor 4 personen:

250 gr pasta

1 zak (600 gram) gewassen spinazie

2 teentjes knoflook gehakt

1 (rode) ui in halve ringen

1/2 potje zongedroogde tomaatjes in reepjes

200 gr feta in blokjes

1 el Italiaanse kruiden

Peper en zout naar smaak

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een scheutje olie uit het potje van de tomaatjes in een wok of een grote hapjes/koekenpan. Voeg hier de ui, de knoflook en de tomaatreepjes aan toe en bak deze ongeveer 3 minuten. Vervolgens doe je in gedeelten de spinazie er bij en laat deze slinken. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg de inmiddels beetgaar gekookte en afgegoten pasta toe. Roer dit, samen met de blokjes feta, goed door elkaar en serveer meteen.

Een tomatensalade of een groene salade smaakt hier prima bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s