Souvlaki… de geur van gegrild vlees en oregano

Dit doet me terug denken aan mijn vakanties in Griekenland. Of ik nou op Kreta, Corfu, Samos, de Peloponessos of in Athene was…overal at ik Souvlaki. En ze waren (bijna) overal even lekker. Het blijft een van mijn favorieten uit de Griekse keuken. En ook prima zelf te maken, op de BBQ of in de grillpan.

Ik geef je een recept voor 8 kleinere spiesjes, of 4 grote.

Dit heb je nodig:

500 gr varkenshaas

50 ml olijfolie

50 ml citroensap

2 flinke tenen knoflook gehakt

1 el gedroogde oregano

1 tl gedroogde tijm

1/4 tl (gerookte) paprikapoeder

Zwarte peper naar smaak

Zout naar smaak

Spiezen

Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, tijm, paprikapoeder, peper en zout.

Snijd de varkenshaas in blokjes en meng deze met de marinade. Zet dit minstens 3 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.

Rijg het vlees aan de stokjes. Verhit een BBQ of een grillpan en rooster de spiezen tot ze mooie grillstrepem hebben en nog een beetje rosé gebakken zijn. Als je ze liever doorgebakken hebt laat je ze wat langer liggen.

Serveer met (zelfgemaakte) knoflooksaus en een (griekse) salade!

2 reacties

  1. Dit ziet er heerlijk uit!Ik houdt ook zoveel van Greece😍Ik ben vroeger 2x op Lesbos geweest,Kreta,huwelijksreis Rhodos en 2 jaar geleden naar Kos….zalig.Ik heb zo genoten van al dat lekkere eten!De souvlakis zijn er zo lekker…en krijg dit nooit thuis voor mekaar…Maar dit lijkt me écht 🔝

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s